Posts

Showing posts from July, 2017

besok exam

Assalamualaikum wbt.
 Hai again. So, as you can see from the title, tomorrow is going to be the first day for my final exam -interim week- . Um, yeah I know some of you must be thinking, "why are u uploading a post on blog instead of studying?", lol okay maybe not? maybe that's just this silly negative mind of mine. Um I did study okay don't get me wrong. I just need some time to rest my already packed brain. lol packed lah sangat~~ . Besok I exam ELC (english). Pray for me ye semua. I already finished all sets of past years' exam papers that my lecturer gave me so yeah idk what to do right now since I can't find more exercises hehehehhehehehe nampak sangat malas .

 Malam ni tinggal revise balik all of the papers and semua lah kertas yang pernah buat time kelas. Serious taktau nak buat ape. Should I read the dictionary? lol hehehe memang tak ah sebab exam nya je boleh bawak kamus. I tried googling smthng like "elc past year paper", "uitm elc&qu…

kegawatan ekonomi

Assalamualaikum wbt,  Hai hai hai. Ya Allah makin rajin pulak meng-update blog ya. Padahal baru semalam update. Bosan ah bosannnnn! hahahahaha. Ada some of my friends read my blog and then asked me, "Ja, dah tak pakai english ye skang. Alhamdulillah sennag aku nak baca dengan penuh perasaan", hahahah lawak betullah korang ni. English pon menjadi masalah kepada emosi ye~ youngsters nowadays~ ok tak tak. Lawak je. My friends complaining pon might be one of the reasons why I switch to Malay however the first solid reason was because I just want to have a platform where I can curah curah semua bahasa melayu aku yang tah hape hape ni kalau cikgu BM nampak memang mintak kena hempok lol.
 Well that's not what I want to talk about. That's like way melilau kemana tah tu jauh dari topik. Nak update sikit je sebenarnya. Saya dengan ini, mengisyhtiharkan <betul tak ni eja? bahawa saya sedang menghadapi kegawatan ekonomi. Senang citer tengah pokai lah an. Sedih~ Beginilah ye h…

im doomed

Assalamualaikum wbt,
 This is a story of 'seketul' Ija yang tersangatlah down pada hari ni. lol. Ok hi guys, today I feel so unmotivated~ *down nya mashaAllah* Just because of my screwed up role play huhuhuhu. This is how it goes~ We (Nani and I) were supposed to do our role play last week on Wednesday however it got cancelled cu Miss Nadiah was busy at that time. So yeah it got postponed untill today. I was so ready for it last week cuz Nani and I were practicing really hard -the day before, the night before- but then it got cancelled. It felt awful lah sebab we already fighting spirit memang tengah tahap berkibar-kibar. <<ayat ape nih hahahha . But at the same time lega juga sbb class cancel an sape tak suka hehehhehe.

 So as I said earlier it got postponed untill today. We were not so ready today cuz semalam Ahad lol  tapi logik lah kan sbb Ahad selalu para mahasiswa dan siswi tidur. Almaklumlah, you think it's easy ke to get sleep when you already entered univers…

am i tired?

Assalamualaikum and good evening,
 ok so um let's see what should I talk about..I seriously like, whenever I'm trying to start writing my post, I just become completely blank lol but I did knew beforehand what I want to rant about. It's just, you now I can't find the good? correct? way to start my post. Same goes for when I want to start a conversation or want to write an essay. huhu so hard to begin something tapi nanti isi berlambak tak ingat dunia xD

 So........am I tired? That's a question I've been asking myself over and over and over and over again for these past few days. idk why. Maybe because there's a lot of assignments? nah~ Not really cuz I still managed to finished all of em on time pelajar contoh ahahahahahha Maybe because I still need to wash the laundry using hands? I'm serious, kat sini kan semua siswi lain macam dah start using the washing machines and I'm still guna tangan macam time asrama dulu walahh~ Not that I don't want t…

Koku and test

Image
Assalamualaikum,
 Hello and good evening! Ya Allah makin rajin pula meng-update blog ye lol. Nampak sangat bosan takde ape nak buat dekat kolej hahahha. Ok, first nak cerita pasal aktiviti ko-kurikulum semalam a.k.a koku je sebab malas nak taip panjang2. pemalas Ija ambil koku Kesatria Kembara and memang lega and puas hati sangat ambil koku tu sebab relax and En.Dazrul, yang ajar kitorang tu pon memang sempoi sangat. Almaklumlah belajar benda pasal perkkhemahan itu ini ape semua tu je. Tak macam ersatuan lain, dok kawad sana-sini tengah panas. hashtag tabahlah rakan-rakan . Nasib baik Ija daftar awal, tu yang dapat KK. Kalau tak,~ imagine me, kawad again lepas dah lama tinggal dah berhabuk. tulang pon dah mcm engsel karat. facepalm.






Oh and tengahari tadi, dengan secara tiba-tiba nya kitorang ade listening test for ELC (English). Semua macam ha? ha? ha?!!! Shocked, of course sebab kitorang tau lambat. Nak taknak, redha je lah. Dah selesai dah pon test tu. Alhamdulillah it was not as har…

Tengoklah macam mana

Assalamualaikum,
 Hai, hello buat ape tu. Ha. ok. Lol tak pernah tau nak start pos macam mana. Selalunya part ni lah yang menyebabkan pengeposan <<perkataan ni wujud kan?- new post jadi lambat. Samalah macam bila kita nak buat karangan kan. Part pendahuluan tu Ya Allah lamanya fikir. Idea untuk isi dah melambak-lambak dah. Tapi ye lah kan tak semua orang macam ni. Hanya kanak2 uninspired macam saya ni je...huhuk.. acah down to earth

 Ok so far, life dekat UiTM Tapah is good. Assignments semua okay, takde yang susah sangat to handle. Everything can be done. Um, what more?... Friends? Duh~ yang ni takyah lah risau sebab kat sini semua peramah tahap artis ehhhh? Semua pemurah senyuman and suka membantu. Takde ape problem langsung lah senang cerita. Cuma homesick sikit lah kan. Haloh biasalah duduk U, berjauhan dengan rumah, parents ape semua. Kekadang adelah rasa nak nangis sikit. sikit je... heehehhehe.

 I'm only left with 7 weeks more for Interim and then I'll have a mont…