kegawatan ekonomi

Assalamualaikum wbt,
 Hai hai hai. Ya Allah makin rajin pulak meng-update blog ya. Padahal baru semalam update. Bosan ah bosannnnn! hahahahaha. Ada some of my friends read my blog and then asked me, "Ja, dah tak pakai english ye skang. Alhamdulillah sennag aku nak baca dengan penuh perasaan", hahahah lawak betullah korang ni. English pon menjadi masalah kepada emosi ye~ youngsters nowadays~ ok tak tak. Lawak je. My friends complaining pon might be one of the reasons why I switch to Malay however the first solid reason was because I just want to have a platform where I can curah curah semua bahasa melayu aku yang tah hape hape ni kalau cikgu BM nampak memang mintak kena hempok lol.

 Well that's not what I want to talk about. That's like way melilau kemana tah tu jauh dari topik. Nak update sikit je sebenarnya. Saya dengan ini, mengisyhtiharkan <betul tak ni eja? bahawa saya sedang menghadapi kegawatan ekonomi. Senang citer tengah pokai lah an. Sedih~ Beginilah ye hidup sebagai seorang mahasiswa. Ade time duit memang banyak untouched. Tapi akan sampai satu moment dimana wajib lah kan ade one month ni korang akan kegawatan ekonomi. Confirm. taktau kenapa tetiba rasa tua sbb dah jdi mahasiswa and rasa takde duit . Dulu masa sekolah bila takde duit, selamba gajah je minta parents duit. Sekarang ni dah besar, dah rasa bersalah nak minta parents top up duit kat bank sebab dah fikir betapa susahnya parents kerja ape semua pastu kite ni duk spend duit je huhuhuhuhu~ Hailah dunia kenapa semua benda perlukan duit~

 Besok nak bayar kamus RM70. Nak kikis duit mana ni heisyhhh. Oh and this week I haven't eaten rice tau. Ha kalau tetiba balik cuti sebulan tu kang nampak kurus maksudnya baru lepas kegawatan ekonomi lah tu hahahahha. Ok lah I'm sure some of you yang tgh belajar dekat Uni, or dah habis Uni, experienced the same thing. So yeah, I can relate~ haahhah ok dah malam esok ade listening test! Wish me luck! Adios~

Love,J❤

Comments

Popular posts from this blog

A New Start

Koku and test

besok exam